roboty wielofunkcyjne

Ilość produktów:

Wartość zamówienia:

0

0 PLN

Przejdź do koszyka »
Polecamy: Prezenty ślubne | Gotowanie na parze | Wypożyczenie wielofunkcyjnego robota kuchennego

Gotowanie na parze

Gotowanie na parze to sposób na szybkie przyrządzenie smacznego i zdrowego posiłku. Spośród innych sposobów obróbki termicznej pożywienia, to właśnie ten gwarantuje zachowanie największej ilości wartości odżywczych. Ponadto urządzenia do gotowania na parze, takie jak Speedcook, pozwalają na równoczesne przygotowanie kilku potraw. Możemy np. gotować ryż, ziemniak zaś nad nimi dodatkową porcję kilku rodzajów warzyw. Jeśli interesują Państwa potrawy, które można przygotować przy pomocy gotowania na parze – zapraszamy do zapoznania się z publikowanymi tu przepisami. To tylko przykłady tego, co ugotować można z innowacyjnym urządzeniem Speedcook. Jesteśmy przekonani, że tak jak wielu użytkowników oferowanego przez nas urządzenia, również Państwo szybko przekonacie się, że gotowanie na parze otwiera przed Wami zupełnie nowe, fascynujące i zdrowe ścieżki kulinarnych doznań.

Boczek gotowany na parze

 

Boczek gotowany na parze

 

Składniki:

Surowy boczek - 700 g

Ryż - 100 g

Miód płynny - 2 łyżki

Sos sojowy - 2 łyżki

Wódka - 2 łyżki

Przyprawa uniwersalna - 1/2 łyżeczki

 

Sposób wykonania:

·        Ryż włożyć do naczynia miksującego i zmielić na mąkę - obroty 10, czas 3 min…

Łosoś ze szparagami

 

Składniki:

Filet z łososia - 450 g

Zielone szparagi - 500 g

Sos:

Jogurt naturalny - 500 g

Musztarda z ziarnami gorczycy - 1 łyżka

Masło - 20 g

Sok z 1/2 cytryny

Sól, pieprz - do smaku

 

Sposób wykonania:

·        Do naczynia miksującego założyć mieszadełko, podgrzać jogurt z musztardą, solą i pieprzem cały czas mieszając - obroty 1L, temp 70°C, czas 5 min…