Składniki
  • ogórki kiszone - 300 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • seler (korzeń) - 50 g
  • marchew - 100 g
  • pietruszka (korzeń) - 50 g
  • por - 50 g
  • liść laurowy - 1 listek
  • ziele angielskie - 2 ziarenka
  • woda
  • skrzydełka drobiowe - 2-3 szt.
  • ziemniaki - 300 g (obrane i pokrojone w drobną kostkę)
  • koperek - pęczek
  • śmietana 18% - 50 g
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
Zupa ogórkowa z czosnkiem

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
ogórki kiszone
300 g
520 s-Wyjąć
Noże
czosnek
2 ząbki
64 s--
Noże
por
pietruszka (korzeń)
marchew
seler (korzeń)
50 g
50 g
100 g
50 g
510 s--
Noże
ziele angielskie
liść laurowy
woda
2 ziarenka
1 listek
-
---Wodę wlać do 2 kreski
Noże
skrzydełka drobiowe
2 - 3 szt.
1 PULSE15 minGotowanieDo koszyczka włożyć skrzydełka. Koszyczek umieścić w Speedcook'u i gotować
Noże
ziemniaki
300 g
1 PULSE2 minGotowanieWyciągnąć koszyczek, dodać ziemniaki i włożyć z powrotem koszyczek
Noże
śmietana 18%
50 g
---Wyjąć koszyczek ze skrzydełkami

Zalać śmietanę ok. 50 ml gorącej zupy i wymieszać
Noże
wcześniej zmiksowane ogórki i śmietana
-
1 PULSE2 minGotowanie-
Noże
koperek
pęczek
---Drobno posiekać koperek i pod koniec gotowania przez otwór w pokrywie
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Zupę podawać z obranym ze skrzydełek mięsem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.