Składniki
  • młoda kapusta - 500 g
  • cebula - 1 szt.
  • boczek wędzony - 100 g (pokrojony w kostkę)
  • oliwa - 20 g
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • śmietana 12% - 50 g
  • koperek - pęczek (drobno posiekany)
Gotowana młoda kapusta

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Łopatka
Noże
kapusta
500 g
4ok. 10 - 15 s-Kapustę pokroić na mniejsze kawałki

Zmiksować z użyciem łopatki

Wyjąć
Noże
cebula
1 szt.
65 s-Cebulę obrać
Noże
oliwa
boczek wędzony
20 g
100 g
15 min80°CDusić
Łopatka
Noże
wcześniej zmiksowana kapusta
śmietana 12%
sok z cytryny
-
50 g
1 łyżka
110 minGotowanieDelikatnie wymieszać łopatką

Dodać śmietanę i sok z cytryny ok. 2 min przed końcem gotowania
  • Dodać koperek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać delikatnie łopatką.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.