Składniki
  • papierówki lub inne jabłka - 3 szt.
  • masło - 30 g
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna typ 500 - 400 g
  • sól - 1 łyżeczki
  • suszone drożdże instant - 2 łyżeczki
  • woda - 200 ml
  • jogurt naturalny - 200 g
  • cukier - 50 g

  • rozbełtane jajko + łyżeczka mleka (wierzch) - 1 szt.
  • cukier puder - 3 łyżki
Jogurtowe bułeczki z jabłkiem

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Łopatka
Noże
jabłka
3 szt.
315 s-Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki

Zmiksować z użyciem łopatki
Noże
masło
cynamon
30 g
1 łyżeczka
1 PULSE2 min80°CDusić

Po ukończeniu czynności przełożyć do miseczki
Noże
mąka pszenna typ 500
sól
suszone drożdże instant
woda
jogurt naturalny
cukier
400 g
1 łyżeczka
2 łyżeczki
200 ml
200 g
500 g
10C2 min-Wyrobić ciasto
  • Ciasto zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 min.
  • Z ciasta uformować bułeczki (ok. 8szt.).
  • Każdą bułeczkę delikatnie spłaszczyć i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
  • Bułeczki przykryć ściereczką i zostawić na ok. 30 min.
  • Następnie na środku każdej bułeczki zrobić wgłębienie spodem szklanki. Na środek wyłożyć nadzienie, a boki posmarować rozbełtanym jajkiem.
  • Piec w rozgrzanym piekarniku do temp. 200°C przez 15-17 min, aż będą rumiane.
  • Gotowe bułeczki posypać cukrem pudrem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.