Składniki
  • ligawa wołowa - 5 kotletów (grubości ok. 2 cm)
  • fasolka szparagowa - 500 g
  • różyczki kalafiora - 500 g

  • Marynata:
  • czosnek - 2 ząbki
  • rozmaryn świeży - 3 - 4 listki
  • ocet balsamiczny - 3 łyżki
  • olej - 50 g
  • musztarda francuska - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżeczka
  • skórka z cytryny - 1 szt. (otarta)
  • pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
Kotlety wołowe gotowane na parze

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
czosnek
rozmaryn
2 ząbki
3 - 4 listki
67 s--
Noże
Miarka
sól
pieprz
skórka z cytryny
miód
musztarda francuska
olej
ocet balsamiczny
do smaku
do smaku
1 szt.
1 łyżeczka
2 łyżki
50 g
3 łyżki
515 s--
Noże
ligawa wołowa
5 kotletów
---Mięso ułożyć w naczyniu głębokim Parowego Speedcook'a
Noże
woda
ok. 0,75 l
030 minGotowanie na ParzeWłączyć i ustawić Parowy Speedcook
Noże
różyczki kalafiora
fasolka szparagowa
500 g
500 g
025 minGotowanie na ParzeUłożyć w wkładce Parowego Speedcook'a
  • Mięso natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na klika godzin (najlepiej noc).
  • Kotlety wołowe i warzywa podawać z gotowanymi ziemniakami.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.