Składniki
  • cebula - 1 szt. (mała)
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • szynka gotowana - 100 g (pokrojona w kostkę)
  • pomidory - 3 szt. (średniej wielkości)
  • śmietanka 30% - 250 ml
  • bazylia - 1 łyżka (świeża, posiekana)
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • pietruszka zielona - garść
  • makaron świderki - 300 g
Makaron z szynką i pomidorami

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
1 szt.
65 s-Cebulę pokroić na mniejsze kawałki
Noże
oliwa z oliwek
szynka gotowana
3 łyżki
100 g
13 min80°CZgarnąć ze ścianek

Podgrzać
Noże
pomidory
3 szt.
55 s-Pomidory pokroić na ćwiartki
Noże
śmietana 30%
bazylia
250 ml
1 łyżka
15 minGotowanie-
  • Doprawić solą i pieprzem.
  • Przygotowany sos wymieszać z makaronem i pietruszką.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.