Składniki
  • czosnek - 5 ząbków
  • papryki czerwonej - 1500 g (waga przed wypestkowaniem)
  • papryczka chili - 1 szt.
  • oliwa z oliwek - 50 ml
  • ocet jabłkowy - 30 g
  • liść laurowy - 3 listki
  • ziele angielskie - 3 ziarenka
  • sproszkowana słodka papryka - ½ łyżeczki
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 3 łyżki
Pasta paprykowa

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
czosnek
papryka czerwona
5 ząbków
750 g
930 s-Paprykę wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki

Przelać
Noże
Miarka
cukier
sól
sproszkowana słodka papryka
ziele angielskie
liść laurowy
ocet jabłkowy
oliwa z oliwek
papryczka chili
papryka czerwona
3 łyżki
1 łyżeczka
½ łyżeczki
3 ziarenka
3 listki
30 g
50 ml
1 szt.
750 g
940 s--
Noże
Bez Miarki
wcześniej zmiksowana papryka
-
220 minGotowanieCałość nie może przekroczyć 2 litrów (ostatnia kreska)
  • Gorącą pastą napełnić słoiki i mocno dokręcone ustawiać na tacy do góry dnem i po ostudzeniu odstawić do chłodnego, zaciemnionego miejsca.
  • Z porcji wychodzi ok. 7 słoiczków po 200 g.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.