Składniki
  • filety z kurczaka - 1 szt. (podwójny)
  • przyprawa typu wegeta lub inna ulubiona - do smaku

  • Sos:
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • masło - 2 łyżki
  • bulion - 250 g
  • żółtka - 2 szt.
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
Kurczak gotowany na parze w sosie maślanym

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
wcześniej przygotowany filet z kurczaka
woda
1 szt.
1 l
035 - 45 min.Gotowanie na ParzeMięso ułożyć w Parowym Speedcook'u, założyć go i gotować.

Następnie Parowy Speedcook odstawić na bok i wylać wodę z naczynia.
Noże
mąka pszenna
masło
2 łyżki
2 łyżki
2-70°CMasło rozpuścić
Noże
bulion
250 g
25 minGotowanieWyłączyć i bulion wlewać powoli przez otwór w pokrywie
Noże
wcześniej rozmieszane żółtka
2 szt.
420 s-Włączyć
  • Filety natrzeć ulubioną przyprawą i odstawić do lodówki na minimum 2 godz.
  • Filety podawać polane sosem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.