Składniki
  • cebula - ½ szt. (ok. 100g)
  • masło - 1 łyżka
  • oliwa - 1 łyżka
  • marchewka - 50 g
  • pietruszka - 50 g
  • ziemniaki - 150 g (obrane i pokrojone w kostkę)
  • bulion - ok. 1 l
  • szczaw - 200 g
  • śmietana 12% - 200 g
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • jajka - według uznania (ugotowane na twardo)
Zupa szczawiowa z jajkiem

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
½ szt. (ok. 100 g)
65 s-Cebulę obrać
Noże
oliwa
masło
1 łyżka
1 łyżka
2-80°CCebulę zgarnąć ze ścianek

Podgrzać
Noże
Miarka
ziemniaki
pietruszka
marchew
150 g
50 g
50 g
75 s--
Łopatka
-
-
24 min90°CWarzyw zgarnąć łopatką

Dusić
Noże
szczaw
bulion
200 g
ok. 1 l
115 minGotowanieBulion wlać do 1,5 l (2 kreska)
Noże
Miarka
śmietana 12%
200 g
530 s--
  • Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Podawać z ugotowanymi jajkami i zieleniną (pietruszka lub koperek).
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.