Składniki
  • oliwa - 50 g
  • kalafior - 300 g
  • por - 50 g
  • pietruszka - 50 g
  • marchewka - 50 g
  • ziemniaki - 100 g
  • bulion warzywny - ok. 750 g
  • mleko - 250 g
  • gałka muszkatołowa - szczypta
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • boczek - ok. 50 g (pokrojony w kosteczkę i podsmażony)
Krem z kalafiora

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Łopatka
Noże
oliwa
ziemniaki
marchewka
pietruszka
por
kalafior
50 g
100 g
50 g
50 g
50 g
300 g
620 s--
Łopatka
Noże
-
-
25 min90°CZgarnąć ze ścianek i podsmażyć
Noże
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
mleko
bulion warzywny
do smaku
do smaku
szczypta
250 g
ok. 750 g
115 minGotowanie-
Noże
Miarka
-
-
71 min--
  • Podawać z podsmażonym boczkiem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.