Składniki
  • śmietana 36% - 400 ml
  • cukier - 50 g
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • wanilia - 1 laska (rozpołowić i wyskrobać miąższ)
  • czereśnie - 300 g
  • cukier - 50 g
Panna cotta

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Mieszadło
Noże
śmietana 36%
cukier
żelatyna
wanilia
400 ml
50 g
2 łyżeczki
1 laska
2-90°C-
Noże
Miarka
czereśnie
cukier
300 g
50 g
715 s-Czereśnie wypłukać i wydrylować
Noże
Bez Miarki
-
-
15 minGotowanie-
  • Okrągłe, małe foremki opłukać zimną wodą i rozlać gotową śmietanę.
  • Poczekać, aż ostygnie i wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
  • Przelać do miseczki i odstawić do wystudzenia.
  • Aby wyciągnąć panna cottę, należy włożyć foremkę, po sam brzeg, na parę sekund do miski z gorącą wodą, nastepnie na talerzu odwrócić ją do góry dnem.
  • Polać sosem czereśniowym.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.