Składniki
  • cebula - 1 szt.
  • masło - 30 g (3 łyżki)
  • kalarepa - 1 szt.
  • ziemniaki - ok. 150 g
  • marchewka - 1 szt. ( średnia)
  • serek topiony - 100 g (śmietankowy)
  • bulion - ok. 750 ml
  • liść laurowy - 1 szt.
  • ziele angielskie - 2 ziarenka
  • imbir mielony - szczypta
  • pieprz - do smaku
  • śmietana - 2 łyżki
  • natka pietruszki - do smaku
  • grzanki - do smaku
Krem z kalarepy

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
1 szt.
65 s-Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki
Łopatka
Noże
masło
30 g (3 łyżki)
1-70°CCebulę zgarnąć ze ścianek łopatką

Podgrzać
Noże
marchewka
ziemniaki
kalarepa
1 szt.
ok. 150 g
1 szt.
610 s-Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki
Łopatka
Noże
-
-
25 minGotowanieZgarnąć łopatką ze ścianek

Podsmażyć
Noże
bulion
pieprz
imbir mielony
ziele angielskie
liść laurowy
serek topiony
ok. 750 ml
do smaku
szczypta
2 ziarenka
1 szt.
100 g
115 minGotowanieŚmietanę dodać pod koniec gotowania
Noże
Miarka
-
-
730 s--
  • Zupę podawać z grzankami i natką pietruszki.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.