Składniki
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • olej - 50 g
  • pomidory - 4 szt. (lub z puszki 200 g)
  • bulion warzywny - ok. 750 ml
  • oregano - ok. 1/2 małej łyżeczki
  • bazylia - ok. 1/2 małej łyżeczki
  • papryczka chili - szczypta
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • śmietana 18% - 150 g
  • pietruszka zielona - 2 łyżki
Krem pomidorowo - paprykowy

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
czosnek
1 szt.
2 ząbki
65 s-Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki
Noże
papryka czerwona
1 szt.
45 s-Paprykę pokrajać na mniejsze kawałki
Noże
olej
50 g
15 minGotowanie-
Noże
Miarka
pieprz
sól
papryczka chili
bazylia
organo
pomidory
do smaku
do smaku
szczypta
½ łyżeczki
½ łyżeczki
4 szt. lub 200 g
715 s--
Noże
Bez Miarki
śmietana 18%
bulion warzywny
150 g
ok. 750 ml
110 min-Śmietanę dodać pod koniec gotowania
Noże
Miarka
-
-
730 s--
  • Krem podawać udekorowany natką pietruszki.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.