Składniki
  • rabarbar - 200 g (obrany i pokrojony w ok. 1 kawałki)
  • cukier - 70 g
  • świeży estragon - 2 łodyżki
  • żółtka - 2 szt.
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • masło - 80 g
  • sól - do smaku
  • pieprz - pieprz
  • szczypiorek - do ozdoby
  • szparagi - pęczek
Szparagi z sosem rabarbarowym

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
szparagi
pęczek
---Szparagi oczyścić z włókien, oderwać zdrętwiałe końcówki i ułożyć w Parowym Speedcook'u
Noże
woda
0,70 l
015 minGotowanie na ParzeSzparagi odstawić
Noże
estragon
cukier
rabarbar
2 łodyżki
70 g
200 g
17 minGotowanieWodę z naczynia miksującego wylać i przepłukać zimną wodą
Noże
Miarka
-
-
530 s-Wyjąć gałązki estragonu

Przelać do miseczki
Mieszadło
Noże
pieprz
sól
sok z cytryny
żółtka
masło
do smaku
do smaku
2 łyżki
2 szt.
80 g
2-70°CNaczynie wypłukać

Masło pokroić na mniejsze kawałki
Noże
rabarbar
200 g
320 s--
  • Szparagi ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.