Składniki
  • masło - 60 g
  • mleko - 250 g
  • drożdże - 20 g
  • cynamon - szczypta
  • mąka tortowa - 600 g
  • miód - 2 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka
  • banany - 2 szt.
Chałka bananowa

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
masło
60 g
1-60°C-
Noże
mleko
cynamon
banany
250 g
szczypta
2 szt.
415 s-Banany obrać
Noże
drożdże
mąka tortowa
miód
sól
20 g
600 g
2 łyżki
1 łyżeczka
10C2 min-Wyrobić ciasto
  • Ciasto zostawić do wyrośnięcia.
  • Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki i wstawić do zimnego piekarnika ustawionego 180°C i piec ok. 40-45 min.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.