Składniki
  • sezam - 200 g
  • miód - 4 łyżki
  • bakalie wg uznania
Chałwa

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
sezam
200 g
930 s-Co 10 s zatrzymać i zagarnąć sezam ze ścianek naczynia
Noże
miód
bakalie
4 łyżki
wg uznania
440 s-Co 10 s zatrzymać i zgarnąć masę ze ścianek naczynia
  • Z masy chałowej uformować wałek, zawinąć w folię albuminową lub papier do pieczenia i odstawić do lodówki na minimum 1 h lub przełożyć masę chałwową do silikonowych foremek i też włożyć, na co najmniej 1 h do lodówki.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.