Składniki
  • woda – 250 g
  • masło – 60 g
  • cukier – 2 łyżki
  • cukier waniliowy – 1 opakowanie
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • sól - szczypta
  • mąka pszenna – 1 duża szklanka (pełna z górką)
  • jajka – 3 sztuki
  • olej do smażenia
Churros

Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Churros to tradycyjny hiszpański (i meksykański) smakołyk w postaci smażonych w tłuszczu "pręcików" z ciasta parzonego, wyciskanego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Po usmażeniu posypuje się je cukrem pu

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
woda
masło
cukier
cukier waniliowy
sól
250 g
60 g
2 łyżki
1 opakowanie
szczypta
13 minGotowanie-
Noże
mąka pszenna
1 szkl.
430 s-Po wykonaniu czynności kubek odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia na ok. 2 h
Noże
jajka
3 szt.
31,5 minWykonać czynność jak ciasto wystygnie i włożyć kubek

Jajko wbijać co 30 s przez otwór w pokrywie
  • Przygotować rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przełożyć do niego ciasto.
  • Na rozgrzany olej wyciskać churros długości ok. 10 cm, smażyć z obu stron do złotego brązu.
  • Podawać z gorącą czekoladą lub obsypane cukrem pudrem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.