Składniki
  • czekolada biała - 150 g
  • jajka - 2 szt.
  • cukier brązowy - 80 g
  • cukier waniliowy - 2 łyżki
  • masło - 50 g
  • mąka pszenna - 120 g
  • płatki owsiane - 110 g
  • proszek do pieczenia - ½ łyżeczki
  • sól - ½ łyżeczki
  • orzechy włoskie - 80 g
  • suszona żurawina - 80 g
Ciasteczka z żurawinami i białą czekoladą

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
czekolada biała
150 g
65 s-Czekoladę połamać na mniejsze kawałki

Wyjąć
Noże
masło
cukier waniliowy
cukier brązowy
jajka
50 g
2 łyżki
80 g
2 szt.
31 min-Masło pokroić na mniejsze kawałki
Łopatka
Noże
orzechy włoskie
sól
proszek do pieczenia
płatki owsiane
mąka pszenna
suszona żurawina
80 g
½ łyżeczki
½ łyżeczki
110 g
120 g
80 g
630 s-W połowie czasu zatrzymać i wymieszać łopatką
  • Ciasto odstawić do lodówki na ok. 1 h.
  • Łyżką formować z ciasta małe kulki i układać je na papierze do pieczenia.
  • Docisnąć każdą porcję ciasta widelcem, żeby była płaska.
  • Piec w temp. 175°C przez 15 min, aż ciasteczka staną się jasnozłociste.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.