Składniki
  • banany - 3 szt. (ok. 400 g bardzo dojrzałych)
  • jajka - 2 szt.
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • soda - 1 łyżeczka
  • cukier - 180 g
  • mąka pszenna - 250 g
  • bakalie (rodzynki, orzechy, pokrojone daktyle) - 100 g
Ciasto bananowe

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
banany
3 szt. (ok. 400 g)
420 s-Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki
Noże
jajka
2 szt.
440 s--
Łopatka
Noże
sól
soda
cukier
mąka pszenna
½ łyżeczki
1 łyżka
180 g
250 g
430 s--
Noże
bakalie
100 g
215 s--
  • Ciasto przelać do natłuszczonej formy obsypanej bułką tartą - długość formy keksowej powinna wynosić 25-30 cm.
  • Piec w temp. 180°C przez ok. 60 min.
  • Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.