Składniki
  • masło - 200 g
  • cukier - 150 g
  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka
  • kakao - 2 łyżki
  • czerwone wino lub sok owocowy - 150 g
  • mąka pszenna - 320 g
  • jajka - 4 szt.
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • orzechy włoskie lub żurawina - 100 g
Ciasto czekoladowe

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
masło
cukier
cukier waniliowy
kakao
czerwone wino lub sok owocowy
200 g
150 g
1 łyżeczka
2 łyżki
150 g
1-80°CMasło pokroić na mniejsze kawałki

Kubek z masą czekoladową wstawić na 1 h do lodówki
Noże
mąka pszenna
jajka
proszek do pieczenia
orzechy włoskie lub żurawina
320 g
4 szt.
2 łyżeczki
100 g
61,5 min-Dodać do ostudzonej masy
  • Ciasto przelać do keksówki.
  • Piec w temp. 180°C z termoobiegiem przez 40 min.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.