Składniki
  • czerwone porzeczki bez łodyżek - 700 g
  • cukier - 1 szkl.
  • żelatyna - 3 łyżeczki
  • mleko 3,2% - 350 g
  • śmietana 30% - 120 g
  • cukier - 80 g
  • cukier z wanilią - 2 łyżki
  • żelatyna - 3 łyżeczki
Deser porzeczkowy

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
czerwone porzeczki
cukier
700 g
1 szkl.
27 minGotowanie-
Noże
Miarka
żelatyna
3 łyżeczki
330 s-Po wykonaniu czynności przecedzić przez koszyczek
Noże
mleko 3,2%
śmietana 30%
cukier
cukier z wanilią
350 g
120 g
80 g
2 łyżki
13 minGotowanie-
Noże
Miarka
żelatyna
3 łyżeczki
330 s--
  • Połowę galaretki rozlać do wysokich szklanek (6 szt.) i wstawić do lodówki.
  • Jak panna cota stężeje, przelać do szklanek, na warstwę porzeczkową, po czym wstawić do lodówki, a po zastygnięciu dać pozostałą galaretkę porzeczkową.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.