Składniki
  • masło (temp. pokojowa) - 200 g
  • cukier - 200 g
  • cukier z wanilią - 1 łyżeczka
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • jajka - 2 szt.
  • jogurt naturalny - 180 g
  • mąka pszenna - 180 g
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - szczypta
  • porzeczki czerwone - 200 g
Ciasto cytrynowe z porzeczkami

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
masło
200 g
23 min-Po ok. 1 min dodawać po 1 jajku
Łopatka
Noże
cukier
cukier z wanilią
skórka otarta z cytryny
jogurt naturalny
mąka pszenna
proszek do pieczenia
sól
200 g
1 łyżeczka
1 szt.
180 g
180 g
1 łyżeczka
szczypta
61 min-Po ok. 20 s wymieszać łopatką
  • Dodać owoce i wymieszać łopatką.
  • Przelać do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 35-40 min.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.