Składniki
  • buraki czerwone - 150 g
  • czosnek - 1 ząbek
  • marchew - 50 g
  • pietruszka korzeń - 50 g
  • por - 50 g
  • seler - 50 g
  • woda - ok. 1 l
  • przyprawa typu wegeta - 1 łyżeczka
  • ziele angielskie - 1 szt.
  • liść laurowy - 1 szt.
  • młode ziemniaki - 200 g (pokrojone w kostkę)
  • botwinka - 150 g (oczyszczona i poszatkowana)
  • cukier - ½ łyżeczki
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • śmietana 18% - 100 g
  • koperek - pęczek
Botwinka

Botwinka, młode ziemniaki, jajko, koperek, zupa idealna. Można podawać na ciepło lub jako chłodnik.

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
buraki czerwone
seler
por
pietruszka korzeń
marchew
czosnek
150 g
50 g
50 g
50 g
50 g
1 ząbek
66 s--
Noże
woda
sól, pieprz
cukier
liść laurowy
ziele angielskie
przyprawa typu wegeta
młode ziemniaki
ok. 1 l
do smaku
½ łyżeczki
1 szt.
1 szt.
1 łyżeczka
200 g
1 PULSE20 minGotowanieUzupełnić wodą do 2 kreski
Noże
botwinka
150 g
1 PULSE5 minGotowanie-
Noże
śmietana 18%
100 g
11 minGotowanie-
  • Podawać z gotowanym jajkiem i koperkiem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.