Składniki
  • bataty - 500 g
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • masło - 2 łyżki
  • imbir - szczypta
  • bulion - 0,75 l
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • chilli - szczypta
  • śmietana 18% - 200 g
  • natka pietruszki lub świeża kolendra - do smaku
  • grzanki - do smaku
Krem z batatów

Przepyszna i bardzo aromatyczna zupa - krem z batatów. W Speedcook'u przygotujemy ją bardzo szybko.

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
bataty
czosnek
cebula
500 g
2 ząbki
1 szt.
410 s-Bataty pokrojone na mniejsze kawałki
masło
2 łyżki
27 min90°C-
Noże
Miarka
śmietana 18%
bulion
chilli
sól, pieprz
imbir
200 g
0,75 l
szczypta
do smaku
szczypta
110 minGotowaniePod koniec gotowania (ok. 2 min przed końcem) dodać śmietanę
Noże
Miarka
-
-
720 s--
  • Podawać z grzankami i zieleniną.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.