Składniki
  • mięso np. z łopatki lub karkówki - 300 g (lekko zmrożone)
  • kalarepa - 2 szt.
  • jajka - 2 szt.
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

  • Sos:
  • bulion - 500 ml
  • śmietana słodka - 100 ml
  • mąka - 1 łyżka
  • musztarda - 1 łyżka
Pulpety z kalarepą w sosie musztardowym

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
kalarepa
2 szt.
710 s--
Noże
mięso
300 g
710 s--
Łopatka
Noże
sól, pieprz
bułka tarta
jajka
do smaku
4 łyżki
2 szt.
315 s-Uformować pulpety i ułożyć je w Parowym Speedcook'u
Noże
-
-
-30 minGotowanie na parzePo zakończeniu gotowania zdjąć i odstawić na bok Parowy Speedcook

Wylać wodę z naczynia miksującego i go wypłukać
Noże
bulion
500 ml
12 minGotowanie-
Noże
musztarda
mąka
śmietana słodka
1 łyżka
1 łyżka
100 ml
27 minGotowanie-
Noże
Miarka
-
-
710 s--
  • Pulpety podawać z sosem i ziemniakami.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.