Składniki
  • oliwa z oliwek - 20 g
  • boczek - 200 g (pokrojony w małe kostki)
  • sól - szczypta
  • pieprz - 2 lub 3 szczypty
  • jajko - 1 szt.
  • żółtko - 1 szt.
  • sera parmezan - 80 g (starty)
  • spaghetti - 320 g
Spaghetti Carbonara

Spaghetti carbonara jest jednym z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Istnieje wiele wersji tego znanego dania. Jednak wszystkie zawierają boczek oraz jajka.

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
oliwa z oliwek
boczek
20 g
200 g
1 PULSE5 min--
Noże
sól
pieprz
1 szczypta
2-3 szczypty
1 PULSE1 min--
  • Ugotować spaghetti w osolonej wodzie (wg wskazówek na opakowaniu).
  • Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do miski.
  • Dodać sos i dobrze wymieszać.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.