Składniki
  • buraki czerwone - 250 g
  • czekolada gorzka - 250 g
  • mleko - 3 łyżki
  • jajka - 3 szt.
  • olej - 100 ml
  • cukier - 150 g
  • cukier waniliowy - 1 opak.
  • mąka pszenna - 100 g
  • soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Ciasto czekoladowe z burakami

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
buraki czerwone
250 g
710 s-Wyjąć
Noże
czekolada gorzka
250 g
810 s--
Noże
Mieszadło
mleko
3 łyżki
2-70°CPrzelać do miseczki
Noże
Mieszadło
cukier waniliowy
cukier
jajka
1 opak.
150 g
3 szt.
31 min--
Noże
Mieszadło
olej
100 ml
31 min-Podczas pracy wlewać powoli przez otwór w pokrywie
Noże
Mieszadło
proszek do pieczenia
soda oczyszczona
mąka pszenna
1/2 łyżeczki
1/2 łyżeczki
100 g
415 s--
Noże
wcześniej zmiksowane buraki
wcześniej rozpuszczona czekolada gorzka
-
-
10C1,5 min--
  • Przełożyć masę do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki lub tortownicy.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 50-60 min, do tzw. suchego patyczka.
  • Posypać cukrem pudrem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.