Składniki
  • mleko - 160 ml
  • cukier - 120 g
  • masło - 100 g
  • mąka pszenna - 320 g
  • soda - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżka
  • kakao - 1 łyżka
  • jajka - 2 szt.
  • dżem z czarnej porzeczki - 4 łyżki
Ciasto mleczne

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
mleko
masło
cukier
160 ml
100 g
120 g
12 minGotowanieKubek odstawić do wystudzenia na ok. 30 min
Noże
jajka
kakao
cynamon
proszek do pieczenia
soda oczyszczona
mąka pszenna
2 szt.
1 łyżka
1łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
320 g
61 min--
Noże
biała czekolada
mleko
1 tabliczka
2 łyżki
220 min50°C-
  • Przełożyć do foremki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
  • Piec przez 45-50 min (lub do tzw. suchego patyczka) w temp. 180°C.
  • Upieczone ciasto udekorować roztopioną czekoladą.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.