Składniki
  • kasza bulgur - 200 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • cebula - 1 szt.
  • oliwa - 2 łyżki
  • karkówka - 400 g (pokrojona w kostkę ok. 2 cm x 2 cm)
  • bulion - ok. 0,7 l
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • serek topiony - 100 g
  • natka pietruszki - 2 łyżki
Karkówka z kaszą bulgur

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
czosnek
cebula
2 ząbki
1 szt.
75 s--
Noże
oliwa
karkówka
2 łyżki
400 g
1 PULSE7 minGotowanieKarkówkę pokroić w kostkę
ok. 2 cm x 2 cm
Noże
bulion
ok. 0,7 l
1 PULSE15 minGotowanieZałożyć koszyczek z kaszą
Noże
serek topiony
natka pietruszki
100 g
2 łyżki
1 PULSE3 minGotowanieWyjąć koszyczek z kaszą

Pod koniec gotowania wrzucić pietruszkę
  • Kaszę wsypać do koszyczka, przelać wodą i moczyć ok. 15 min.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.