Składniki
  • dynia - 200 g
  • jajka - 3 szt.
  • masło - 200 g
  • cukier - 200 g
  • cukier z prawdziwą wanilią - 1 opak.
  • przyprawa korzenna - ¼ łyżeczki
  • skórka z cytryny - 1 szt.
  • mąka pszenna - 250 g
  • proszek do pieczenia - 2 ½ łyżeczki
Ciasto dyniowe

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
dynia
200 g
7ok. 40 s-Wyjąć i odstawić w chłodne miejsce
Mieszadło
Noże
białka
3 szt.
33 min-Wyjąć
Noże
przyprawa korzenna
cukier z prawdziwą wanilią
cukier
masło
¼ łyżeczki
1 opak.
200 g
200 g
2-60°CMasło pokroić na mniejsze kawałki
Łopatka
Noże
proszek do pieczenia
mąka pszenna
źółtka
skórka z cytryny
dynia
2 ½ łyżeczki
250 g
3 szt.
1 szt.
200 g
640 s-Mąka i proszek przesiać
Łopatka
Noże
białka
0 szt.
----
  • Dynie pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 30 min.
  • Ciasto przelać do keksówki.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C do tzw. suchego patyczka.
  • Ciasto podawać posypane cukrem pudrem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.