Składniki
  • czekolada gorzka (min. 70%) - 100 g
  • czekolada mleczna - 40 g
  • mleko 3,2% - 250 ml
  • śmietana 20% - 50 ml (1/2 MS)
  • sól - szczypta
  • cynamon - szczypta
Gorąca czekolada

Na zimne i smutne wieczory przyda się przepis na Gorącą czekoladę do picia.

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
czekolada gorzka
czekolada mleczna
100 g
40 g
810 s-Czekoladę połamać na kawałki
Noże
Miarka
mleko 3,2%
śmietana 20%
sól
cynamon
250 ml
50 ml (1/2 MS)
szczypta
szczypta
1-90°C-
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.