Składniki
  • cebula - 400 g
  • czosnek - 3 ząbki
  • imbir świeży - ok. 3 cm
  • cukier - 1 łyżeczka
  • oliwa - 3 łyżki
  • ziemniaki - 150 g
  • chili - ¼ łyżeczki
  • curry - ½ łyżeczki
  • sól, pieprz - do smaku
  • woda - ok. 750 ml
  • mleczko kokosowe - 200 g
  • ser żółty - 50 g (starty)
Zupa cebulowa z imbirem

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
imbir
czosnek
400 g
ok. 3 cm
3 ząbki
67 s-Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki
Łopatka
Noże
oliwa
3 łyżki
2 PULSE3 minGotowanie - 90°CZgarnąć łopatką ze ścianek
Noże
cukier
sól, pieprz
curry
chilli
ziemniaki
1 łyżeczka
do smaku
½ łyżeczki
¼ łyżeczki
150 g
2 PULSE5 minGotowanieZiemniaki pokroić w kostkę
Noże
woda
ok.750 ml
115 minGotowanieWodę wlać do 1,5 l (2 kreska)
Noże
mleczko kokosowe
200 g
540 s-Mleczko wlać do ugotowanej zupy i zmiksować
  • Podawać z natką pietruszki i startym serem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.