Składniki
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 3 ząbki
  • imbir -ok. 1 cm
  • oliwa - 2 łyżki
  • groch (biały) - 150 g
  • kalafior - 150 g
  • liść laurowy - 2 szt.
  • ziele angielskie - 3 szt.
  • papryczka chili (suszona) - ½ szt.
  • sól - szczypta
  • pieprz - do smaku
  • mleko - 100 ml
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • miód - 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • grzanki
Zupa krem z grochu i kalafiora

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
imbir
czosnek
1 szt.
ok. 1 cm
3 ząbki
65 s-Wrzucić obrane i pokrojone na ćwiartki
Noże
oliwa
2 łyżki
2 PULSE-90°CŁopatką zgarnąć ze ścianek

Podsmażyć
Noże
Łopatka
kalafior
groch (biały)
150 g
150 g
730 s-Po ok. 10 s zatrzymać, zgarnąć łopatką ze ścianek i dalej miksować
Noże
woda
papryczka chili (suszona)
pieprz
sól
ziele angielskie
liść laurowy
do 1,5 l
½ szt.
do smaku
szczypta
3 szt.
2 szt.
120 minGotowanieŁyżką wyciągnąć papryczkę, liść i ziele.
Noże
Miarka
miód
mleko
sok z cytryny
1 łyżka
100 ml
1 łyżka
730 s--
  • Podawać z grzankami.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.