Składniki
  • dynia - 500 g (pozbawiona skóry i pestek)
  • marchew - 100 g
  • mąka pszenna - 130 g
  • śmietana kwaśna - 2 łyżki
  • jajka - 2 szt.
  • imbir - szczypta
  • sól - do smaku
  • pierz - do smaku
  • olej do smażenia
Placki z dynii

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Łopatka
Noże
dynia
marchew
500 g
100 g
730 s--
Noże
mąka pszenna
śmietana kwaśna
jajka
imbir
sól, pierz
olej do smażenia
130 g
2 łyżki
2 szt.
szczypta
do smaku
-
410 s--
  • Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Podawać z keksami śmietany lub sosem czosnkowym.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.