Składniki
  • dynia - 500 g
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • pomidory - 2 szt.
  • cebula - 1 szt. (duża)
  • czosnek - 2 ząbki
  • oliwa z oliwek - ok. 2 łyżki
  • sól i świeżo zmielony pieprz - do smaku
  • bulion - ok. 750 ml
  • curry - ½ łyżeczki
  • papryczka chilli (w proszku) - ¼ łyżeczki
  • śmietana kremówka lub mleko kokosowe - 100 ml
    Zupa z pieczonej dyni

    Sposób wykonania:

    AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
    Noże
    Miarka
    dynia
    papryczka chilli (w proszku)
    curry
    czosnek
    cebula
    pomidory
    papryka czerwona
    papryka czerwona
    500 g
    ¼ łyżeczki
    ½ łyżeczki
    2 ząbki
    1 szt.
    2 szt.
    1 szt.
    1 szt.
    740 s-Warzywa upiec
    Noże
    bulion
    ok. 750 ml
    310 s-Całość nie może przekroczyć 1,5 l (II kreska)
    Noże
    -
    -
    25 minGotowanie-
    Noże
    Miarka
    śmietana kremówka lub mleko kokosowe
    100 ml
    530 s--
    • Na blachę piekarnika wyłożyć obraną dynie, pokrojoną i wydrążoną z nasion paprykę, pokrojone w ćwiartki pomidory i cebulę, ząbki czosnku. Wszystko skropić oliwa, oprószyć solą i pieprzem.
    • Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 20 min.
    Łopatka
    Łopatka
    Łopatka
    Noże
    Łopatka
    Mieszadło
    Łopatka
    Miarka
    Łopatka
    Bez Miarki
    ZAMKNIJ
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.