Składniki
  • drożdże - 30 g
  • cukier - ½ łyżeczki
  • woda - 350 ml
  • mąka pszenna chlebowa - 300 g
  • mąka pszenna pełnoziarnista - 300 g
  • sól - ½ łyżeczki
  • koperek - 30 g (posiekany)
Bagietka z koperkiem

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
drożdże
cukier
woda
30 g
½ łyżeczki
350 ml
2-40°C-
Noże
mąka pszenna chlebowa
mąka pszenna pełnoziarnista
sól
koperek
300 g
300 g
½ łyżeczki
30 g
10C2 min-Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia
  • Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę i uformować dwie bagietki.
  • Bagietki przełożyć na blaszkę, przykryć ściereczką i zostawić jeszcze do wyrośnięcia na ok. 20 min.
  • W tym czasie rozgrzać piekarnik do 200°C.
  • Wstawić blaszkę do piekarnika i piec ok. 20 min (aż zbrązowieje).
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.