Składniki
  • gruszki - 3 szt. (ok. 300 g)
  • masło - 120 g
  • cukier trzcinowy - 200 g
  • olej - 120 g
  • jajka - 2 szt.
  • mąka pszenna - 300 g
  • proszek do pieczenia - ½ łyżeczki
  • soda - 1 łyżeczka
  • sól - szczypta
  • jogurt grecki - 100 g
  • kakao - 3 łyżki
Ciasto czekoladowe z gruszkami

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
gruszki
3 szt. (ok. 300 g)
410 s-Gruszki obrać i pokroić

Wyjąć
Noże
jajka
cukier trzcinowy
masło
olej
2 szt.
200 g
120 g
120 g
23 min-Masło pokroić na mniejsze kawałki
Noże
kakao
jogurt grecki
sól
soda
proszek do pieczenia
mąka pszenna
3 łyżki
100 g
szczypta
1 łyżeczka
½ łyżeczki
300 g
440 s--
Łopatka
Noże
wcześniej zmiksowane gruszki
-
----
  • Blachę (22 cm x 33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto.
  • Piec w temp. 160°C przez ok. 45 min.
  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.