Składniki
  • cienki makaron - 200 g
  • cebula - 2 szt. (duże)
  • czosnek - 1 ząbek
  • masło - 50 g
  • krewetki mrożone - 300 g
  • pomidorki koktajlowe - 150 g
  • śmietana 18% - 160 g
  • jajka - 2 szt.
  • sól, pieprz - do smaku
  • zioła prowansalskie - do smaku
  • szczypiorek - do smaku
Zapiekanka z krewetkami

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
czosnek
2 szt.
1 ząbek
67 s-Obrać i pokroić na
ćwiartki
Łopatka
Noże
masło
50 g
15 min90°CZebrać ze ścianek i dusić
Noże
krewetki mrożone
300 g
15 min90°CDalej dusić
Noże
śmietana 18%
jajka
sól, pieprz, zioła prowansalskie, szczypiorek
160 g
2 szt.
do smaku
320 s--
  • Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
  • Pokroić na ćwiartki pomidorki i dodać do makaronu.
  • Przełożyć krewetki do makaronu.
  • Makaron wymieszać ze składnikami, przełożyć do wcześniej wysmarowanego masłem i oprószonego bułką tartą naczynia żaroodpornego.
  • Piec w temp 180°C około 25- 30 min. Zapiekankę podawać posypaną szczypiorkiem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.