
- mąka pszenna - 560 g
- jajko - 1 szt.
- woda ciepła - 300 ml (3 MS)
- olej - 2 łyżki
- czereśnie - 500 g (wydrylowane)
- cukier - 30 g
- jogurt naturalny - 200 g

Sposób wykonania:
Akcesoria | Składniki | Ilość | Prędkość | Czas | Temp ° C | Uwagi | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
| 10C | 2 min. | - | - | |||||||||||
|
|
| 9 | 30 s | - | - | |||||||||||
|
|
| 2 | 20 s | - | - |
- Odstawić ciasto na 15 min.
- Ciasto wyjąć na stolnicę, podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość ok. 2 mm. Wykrawać szklanką krążki. Na krążki nakładać czereśnie, zlepić. Gotować w lekko osolonej wodzie, ok. 2-3 min od wypłynięcia.
- Ugotowane pierogi podawać polane sosem jogurtowym.




