Składniki
  • mąka pszenna - 560 g
  • jajko - 1 szt.
  • woda ciepła - 300 ml (3 MS)
  • olej - 2 łyżki
  • czereśnie - 500 g (wydrylowane)
  • cukier - 30 g
  • jogurt naturalny - 200 g
Pierogi z czereśniami

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
mąka pszenna
jajko
woda ciepła
olej
czereśnie (wydrylowane)
560 g
1 szt.
300 ml (3 MS)
2 łyżki
500 g
10C2 min.--
Noże
Miarka
cukier
30 g
930 s--
Noże
jogurt naturalny
200 g
220 s--
  • Odstawić ciasto na 15 min.
  • Ciasto wyjąć na stolnicę, podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość ok. 2 mm. Wykrawać szklanką krążki. Na krążki nakładać czereśnie, zlepić. Gotować w lekko osolonej wodzie, ok. 2-3 min od wypłynięcia.
  • Ugotowane pierogi podawać polane sosem jogurtowym.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.