Składniki
  • czosnek - 1 ząbek
  • ziemniaki - 200 g
  • brokuły - 200 g
  • szpinak - garść
  • mąka pszenna - 170 g
  • jajko - 1 szt.
  • sól, pieprz - do smaku
  • masło - 50 g
  • parmezan tarty - do smaku
Zielone knedle

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
czosnek
szpinak
1 ząbek
garść
77 s--
Noże
ziemniaki
brokuły
200 g
200 g
410 s--
Noże
mąka pszenna
jajko
sól, pieprz
170 g
1 szt.
do smaku
4ok. 10 - 15 s--
  • Ziemniaki i brokuły dzień wcześniej ugotować.
  • W dużym garnku zagotować wodę ze szczyptą soli.
  • Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać do wrzątku. Knedle gotować ok. 10 min.
  • Ugotowane knedle wyłożyć na talerze. Polać roztopionym masłem i posypać parmezanem.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.