Składniki
  • mleko - 250 g
  • drożdże - 25 g
  • cukier - 15 g
  • mleko w proszku - 20 g
  • mąka pszenna - 500 g
  • sól - szczypta
Chleb tostowy

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
mleko
drożdże
cukier
cukier
250 g
25 g
15 g
15 g
2-50°CDrożdże pokruszyć
Noże
mleko w proszku
mąka pszenna
sól
20 g
500 g
szczypta
10C2 min-Wyrobić ciasto
  • Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30-40 min.
  • Z ciasta uformować podłużny bochenek i przełożyć go do wysmarowanej olejem roślinnym formy keksowej o długości 30 cm.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec 30 min. Po tym czasie jeśli po tym czasie chleb jest rumiany, wyjąć go z formy, z powrotem włożyć do piekarnika i piec kolejne 10-15 min.
  • Chleb jest gotowy, jeśli popukamy w spód, wydaje głuchy odgłos.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.