Składniki
  • mąka pszenna - 500 g
  • czosnek niedźwiedzi (może być suszony) - 60 g
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda letnia - 350 ml
  • drożdże - 30 g
  • cukier - 1 łyżeczka
  • oliwa - 75 ml
Chleb z czosnkiem niedźwiedzim

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
mąka pszenna
czosnek niedźwiedzi
sól
woda letnia
drożdże
cukier
oliwa
500 g
60 g
1 łyżeczka
350 ml
30 g
1 łyżeczka
75 ml
10C2 min--
  • Zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 min.
  • Piekarnik nagrzać do 200°C.
  • Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto wyłożyć, wygładzić mokrymi rękami i piec ok. 40 min.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.