Składniki
  • czerwone wytrawne wino - 500 ml
  • cytryna (skórka) - ½ szt.
  • kora cynamonu - ok. 3 cm
  • owoce kardamonu - 5 szt.
  • cukier waniliowy - 1 łyżka
  • gwiazdki anyżu - 2 szt.
  • goździki - 2 szt.
  • cukier brązowy - 4 łyżki
  • pomarańcze (grube plastry) - 2 szt.
Grzane wino

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
czerwone wytrawne wino
cytryna (skórka)
kora cynamonu
owoce kardamonu
cukier waniliowy
gwiazdki anyżu
goździki
cukier brązowy
pomarańcze
500 ml
½ szt.
ok. 3 cm
5 szt.
1 łyżka
2 szt.
2 szt.
4 łyżki
2 szt.
1-65°CPodgrzać
  • Przelać przez sitko do kieliszków lub kubków, podawać z połową plasterka pomarańczy.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.