Składniki
  • margaryna - 100 g
  • mleko - 100 ml
  • mąka pszenna - 500 g
  • jajka - 2 szt. + 1 szt. do smarowania
  • sól - szczypta
  • amoniak - 2 łyżeczki
  • cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
  • cukier - 150 g + cukier do posypania
Amoniaczki

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
margaryna
100 g
2-50°CMargarynę pokroić na mniejsze kawałki i rozpuścić
Noże
mleko
mąka pszenna
jajka
sól
amoniak
cukier z prawdziwą wanilią
cukier
100 ml
500 g
2 szt.
szczypta
2 łyżeczki
1 łyżeczka
150 g
10C1 min-Wyrobić ciasto
  • Ciasto wyjąć owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godz.
  • Następnie schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać foremkami ciasteczka.
  • Ciastka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować jajkiem i posypać cukrem.
  • Piec na jasnozłoty kolor w temperaturze ok. 200°C.
  • Łopatka
    Łopatka
    Łopatka
    Noże
    Łopatka
    Mieszadło
    Łopatka
    Miarka
    Łopatka
    Bez Miarki
    ZAMKNIJ
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.