Składniki
  • drożdże - 25 g
  • cukier - ½ łyżeczki
  • masło - 20 g
  • mleko - 330 g
  • mąka pszenna - 400 g
  • sól - 1 ½ łyżeczki
Bułeczki śniadaniowe

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
drożdże
cukier
masło
mleko
25 g
½ łżeczki
20 g
330 g
2-35°C-
Noże
mąka pszenna
sól
400 g
1 ½ łyżeczki
10C2 min-Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia
  • Uformować ok. 8 - 10 szt. bułeczek.
  • Uformowane bułeczki położyć na blasze wyłożonej pergaminem, przykryć ściereczką i zostawić na 30 min w ciepłym miejscu.
  • Wyrośnięte bułeczki naciąć na środku delikatnie nożem i włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180°C. Piec 15 - 17 min, aż będą rumiane.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.