Składniki
    Ciasto
  • Czekolada mleczna - 100 g
  • Masło orzechowe - 150 g
  • Masło - 150 g
  • Cukier brązowy - 200 g
  • Cukier z wanilią - 2 łyżeczki
  • Jajka - 4 szt.
  • Mąka pszenna - 230 g
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Mleko - 50 ml (1/2 MS)
  • Sól - szczypta

  • Polewa:
  • Czekolada gorzka - 80 g
  • Masło orzechowe - 50 g
  • Mleko - 3 łyżki
  • Cukier puder - 70 g
Ciasto z masła orzechowego i czekolady

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
Miarka
czekolada mleczna
100 g
710 s-Wyjąć
Noże
jajka
cukier z wanilią
cukier brązowy
masło
masło orzechowe
4 szt.
2 łyżeczki
200 g
150g
150 g
330 s--
Miarka
Noże
sól
mleko
proszek do pieczenia
mąka pszenna
szczypta
50 ml (1/2 MS)
2 łyżeczki
230 g
640 s--
Noże
Łopatka
-
-
---Po ok. 10 i 30 s wymieszać łopatką i dalej mieszać
Łopatka
Noże
czekolada mleczna
-
---Dodać i wymieszać
Mieszadło
mleko
masło orzechowe
czekolada gorzka
cukier puder
3 łyżki
50 g
80 g
70 g
2-60°CRozpuścić
  • Czekoladę pokroić na kawałki.
  • Przesiać mąkę.
  • Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 35 min.
  • Polewą posmarować wierzch ciasta.
  • Porcja na foremkę ok. 20 x 30 cm.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.