Składniki
  • mleko - 150 ml
  • wiórka kokosowe - 50 g
  • jajka - 6 szt.
  • cukier - 120 g
  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka
  • masło - 200 g (temp. pokojowa)
  • mąka pszenna - 300 g
  • mąka ziemniaczana - 50 g
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • ananas z puszki - 200 g
Kokosowiec z ananasem

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
mleko
150 ml
1-90°C-
Noże
wiórka kokosowe
50 g
11 min90°CWymieszać i wyjąć
Noże
cukier waniliowy
cukier
jajka
1 łyżeczka
120g
6 szt.
31 min-Dodać do suchego i czystego naczynia, a następnie wymieszać
Noże
masło
200 g
22 min-Masło pokroić na mniejsze kawałki
Noże
proszek do pieczenia
mąka ziemniaczana
mąka pszenna
masa kokosowa
2 łyżeczki
50 g
300 g
-
6ok. 30 s-Mąki i proszek przesiać
  • Do naczynia wlać litr zimnej wody i zostawić w Speedcook'u na 3 min.
  • Formę keksową posmarować masłem i oprószyć mąką.
  • Przelać ciasto do 2/3 wysokości. Na wierzchu poukładać osączone, pokrojone na kawałki plastry ananasa. Przykryć resztą ciasta. Wyrównać.
  • Piec w temp. 180°C przez ok. 50 min.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.