Składniki
  • woda - 250 ml
  • masło - 100 g
  • sól - szczypta
  • mąka pszenna - 200 g
  • jajka - 4 szt.
  • olej do smażenia - ok. 0,5 - 0,75 l

  • Lukier:
  • cukier puder - 200 g
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • gorąca woda - 2 - 3 łyżki
Pączki hiszpańskie

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
mąka pszenna
woda
masło
sól
200 g
250 ml
100 g
szczypta
11 minGotowanie-
Noże
mąka pszenna
200 g
41 min-Dodać i wymieszać, a następnie wyciągnąć kubek i odstawić na ok. godzinę
Noże
Łopatka
jajka
4 szt.
51 min-Dodawać pojedynczo i mieszać przez otwór w pokrywie
  • Przełożyć do szprycy cukierniczej.
  • Z papieru pergaminowego wyciąć kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdy wycisnąć kółka ciasta o średnicy ok. 6 cm.
  • W szerokim garnku rozgrzać olej.
  • Partiami wkładać pączki (papierem do góry, a po chwili go usunąć - lekko odchodzi).
  • Smażyć po 3 - 4 min z każdej strony.
  • Wyjąć, odsączyć na ręczniku papierowym.
  • Cukier puder utrzeć z wrzątkiem i sokiem z cytryny.
  • Każdego pączka zamoczyć w lukrze.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.