Składniki
  • makaron – 250 g
  • czosnek – 2 ząbki
  • oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • świeży szpinak – 200 g
  • groszek zielony – 200 g (może być mrożony)
  • pestki dyni obrane – 3 łyżki
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • starty parmezan – 0,5 szklanki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
Makaron z pesto z groszku zielonego

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
czosnek
2 ząbki
73 s--
Łopatka
Noże
oliwa z oliwek
2 łyżki
22 min90°CCzosnek zgarnąć łopatką ze ścianek naczynia

Podsmażyć
Noże
szpinak
groszek zielony
200 g
200 g
24 minGotowanieWyjąć 2 - 3 łyżki groszku (do dekoracji)

Dusić
Noże
Miarka
pestki dyni
sól
pieprz
oliwa z oliwek
3 szt.
do smaku
do smaku
2 łyżki
730 s--
  • Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
  • Pesto wymieszać z makaronem.
  • Podawać z tartym parmezanem, groszkiem i natką pietruszki.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.