Składniki
  • cebula - 1 szt. (obrana, pokrojona)
  • oliwa z oliwek extra virgin - 10 g
  • masło - 30 g
  • wątróbka drobiowa - 350 g (oczyszczona, pokrojona na kawałki)
  • białe wino (wytrawne) - 1/20 szkl.
  • anchois - 40 g
  • sól - szczypta
  • pieprz - szczypta
  • chleb - 8 kromek
Pasta z wątróbki z grzankami

Oryginalna pasta, która urozmaici każdą potrawę. Warto pamiętać, że w zaledwie 100 g porcji wątróbki drobiowej znajduje się niemal 10 mg żelaza, czyli aż dwadzieścia razy więcej niż w piersi z kurczaka!

Sposób wykonania:

AkcesoriaSkładnikiIlośćPrędkośćCzasTemp ° CUwagi
Noże
cebula
oliwa
masło
1 szt.
10 g
30 g
520 s--
Noże
wątróbka
wino
filety anchovies
350 g
½ szkl.
40 g
1 PULSE12 min95°C-
Noże
sól
pieprz
1 szczypta
1 szczypta
1 PULSE1 min--
  • Kromki posmarować przygotowana pastą.
Łopatka
Łopatka
Łopatka
Noże
Łopatka
Mieszadło
Łopatka
Miarka
Łopatka
Bez Miarki
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce.